& Voor wie


De Biezenwaard is bestemd voor chronisch of tijdelijk zieke kinderen en hun ouders.
Bij alle kinderen is 24 uur per dag verpleegkundig toezicht noodzakelijk.

Je hebt voor je kind een indicatie nodig. Wil je daar meer over weten, neem dan contact op met onze indicatiesteller, Renske van Kortenhof of met de locatiemanager, Manfred Jansen.

Voor Wie

  • kinderen die vanuit het ziekenhuis nog niet direct naar huis kunnen
  • kinderen met een tracheacanule en/of beademing
  • kinderen die behandeld worden voor kanker
  • voormalig couveusekinderen
  • kinderen met eetproblemen, een longaandoening, hartproblemen of met meervoudige beperkingen
  • kinderen met epilepsie of diabetes bij wie de medicijnen nog niet goed zijn ingesteld
  • terminale kinderen
  • kinderen die afhankelijk zijn van peritoneaal nierdialyse
  • kinderen met bepaalde infuustherapieën

Als je voor je kind gebruik wilt maken van De Biezenwaard heb je een indicatie
nodig. Informatie daarover kun je opvragen bij De Biezenwaard.

ArletteArlette
Arlette heeft het syndroom van Dejerinne-Sotas. Hierdoor heeft ze een tracheacanule en krijgt ze voeding door een PEG-sonde. Om haar lichamelijke ontwikkeling te stimuleren krijgt ze op De Biezenwaard fysiotherapie en logopedie.

Daarnaast neemt ze, als haar gezondheid dat toelaat, deel aan het dagbestedingsprogramma waar haar cognitieve ontwikkeling wordt gestimuleerd. Zo heeft ze op dinsdag muziekbegeleiding.

Arlette is van maandag tot vrijdag op De Biezenwaard. In het weekend is ze zoveel mogelijk thuis. Ter ondersteuning van haar ouders komt op zaterdag een medewerker van De Biezenwaard in huis om te ondersteunen bij het opstarten van de dag.

18 reserveringsformulierTijmen
Aanvankelijk was er niets aan de hand met Tijmen. Hij was twee maanden te vroeg geboren en moest in het ziekenhuis blijven. Daar is hij getroffen door een virus. Het ging snel bergafwaarts met hem. Hij kreeg een hersenbeschadiging en longbeschadiging.

Voor zijn ouders betekende alles een enorme zorg. Sondevoeding, leren lopen, leren praten. De Biezenwaard neemt die zorg tijdelijk over en biedt Tijmen allerlei therapieën aan zodat zijn ouders het wat rustiger hebben. Tijmen krijgt eetondersteuning en accepteert steeds beter voedsel. Hij groeit en heeft een schijnbaar onverwoestbaar goed humeur. Hij zal een hartoperatie moeten ondergaan maar zijn ouders hebben weer vertrouwen in de toekomst.