& Hoe ziet De Biezenwaard eruit


De Biezenwaard ligt in de groene omgeving van het Libellebos. Er zijn twee vleugels met elk een huiskamer met open keuken, zeven kinderkamers, een badkamer en een aparte toiletruimte.

Het hele gebouw is qua kleuren en inrichting aangepast aan kinderen. In de huiskamers eten de kinderen samen, zij spelen er, maken muziek, doen een spelletje, kijken tv of spelen op de computer.
Kijk hieronder naar de film ‘Moederzielen’ over de Biezenwaard

 

 

Hoe ziet de biezenwaard eruit

17 informatie en aanmeldenMedewerkers bereiden zelf de maaltijden. De kinderen kunnen regelmatig helpen met bijvoorbeeld koekjes of brood bakken.

Vanuit de kinderkamers is er overal uitzicht op het Libellebos. Elke kamer heeft een hoog-laagbed en een in hoogte verstelbaar bureau. Er is een wastafel en kastruimte om de eigen, vertrouwde spulletjes in op te bergen. Iedere kamer beschikt over een installatie waar mee de kinderen een verpleegkundige kunnen oproepen.

De badkamers zijn helemaal aangepast aan kinderen met een handicap met een plafondlift, hoog-laagbad, babybadje, douchebrancards, etc. Op de eerste etage is een kamer beschikbaar voor ouders of verzorgers. Ouders kunnen zich hier even terugtrekken of overnachten.

Midden in het gebouw ligt de patio. Het is een veilige en beschutte binnenplaats met veel speelmogelijkheden. Kinderen kunnen hier van alles ervaren met hun zintuigen: beweging, kleuren, geuren etc. Binnen kan dit in de speciaal hiervoor ingerichte snoezelruimte. Op het speelterreintje van de kinderboerderij zijn speciale toestellen voor kinderen met een beperking zoals aangepaste schommels.
Maak kennis met de Biezenwaard, kijk de documentaire ‘Moederzielen’ gemaakt door studenten van de HKU  in het kader van Campusdok